Bretonimestaruus-kilpailun säännöt

Suomen Bretonikerho ry:n hallitus 2009

Bretonimestaruus on Suomen Bretonikerho ry:n järjestämä epävirallinen bretonien mestaruuskilpailu, joka käydään virallisen KAER-kokeen yhteydessä.

 

1.Bretonimestaruudesta kilpaillaan mannermaisten kanakoirien erikoiskokeen (KAER) yhteydessä, jaettuna kokeena.

2. Mestaruuskilpailuun voivat osallistua bretonit, jotka on ilmoitettu kokeeseen määräaikaan mennessä ja jotka täyttävät KAER-kokeen osallistumisehdot. Kilpailu on avoin kaikissa luokissa kilpaileville koirille.

3. Kokeisiin ilmoittaudutaan järjestävän yhdistyksen ilmoittautumisaikaa ja muita määräyksiä noudattaen.

4. Mikäli osallistujamäärää joudutaan rajoittamaan, Suomen Bretonikerhon hallitus suorittaa karsinnan seuraavien kriteerien mukaisessa järjestyksessä:

1. Kuluvana koekautena kotimaisessa KAER-kokeissa palkintosijalle yltäneet koirat kokeissa saavutetun pistemäärän mukaisessa järjestyksessä. Tulos on saavutettava ennen ilmoittautumisajan päättymistä.

2. Ilmoittautumisjärjestys.

5. Jos osallistumista rajoitetaan, ilmoittautuneille on välittömästi ilmoittautumisajan päätyttyä tiedotettava kokeeseen pääsystä.

6. Bretonimestarina palkintaan kokeessa korkeimmalla pistemäärällä hyväksytyn palkintosijan saavuttanut koira. Jos pisteet ovat tasan, voittaa nuorempi koira. Mestaruutta ei jaeta jos yksikään koira ei saavuta palkintosijaa. Mestaruuden voitto ei oikeuta viralliseen Suomen Kennelliiton hyväksymään titteliin.

7. Mestaruuden voittaneelle koirakolle jaetaan kiertopalkinto. Palkinnon saaja kaiverruttaa palkintoon vuoden ja koiran nimen. Kerho maksaa kaiverruksen kulut kuittia vastaan. Kiertopalkinto jää henkilölle, jonka koira/koirat ovat voittaneet sen kolme kertaa. Suomen Bretonikerho ry hankkii tällöin uuden palkinnon.

8. Muutosehdotukset tähän sääntöön on tehtävä Suomen Bretonikerhon hallitukselle.