Niestan eli alle kaksi vuotiaiden seisojien metsäkokeeseen osallistui kolme bretonia, joista Nuolikurun Iita saavutti NUO1 tuloksen päästen finaalipäivälle. Kuva Pihkasta.
-LH-


Syyskuun viimeisenä viikonloppuna 23 bretonia ohjastajineen kokoontui Junkkariin peltokokeeseen ja jalostustarkastukseen. Suomeen rekisteröidyistä, osallistumisoikeuden omaavista koirista (75 pentuerekisteröintiä sekä 6 tuontia) paikalla oli 28 %. Kiitos kaikille, jotka toivat nuoria koiriaan esille ja osallistuivat tällä tavalla myös arvokkaan tiedon keräämiseen koskien meidän koirakantaa.
Osallistuneista koirista 26 % (2 kpl NUO1 ja 4 kpl NUO3) koirista ylsi maastossa palkinnoille ja kaksi bretonia, Nuolikurun Iita ja Snow Grouse’s Esteem starttasivat myös maanantain finaalissa. Näissä luvuissa bretonit saavuttivat NUO1 tuloksia kutakuinkin samassa suhteessa kuin lyhytkarvaiset ja karkeakarvaiset saksanseisojat, mutta palkittujen määrässä jäätiin tällä kertaa parikymmentä prosenttiyksikköä jälkeen.
Ulkomuotokatselmuksesta bretonit suoriutuivat keskimäärin erittäin hyvin. Viisi urosta hylättiin liian suuren koon vuoksi ja joitakin koiria esiintyminen jännitti kovasti, mikä ei avoimelle ja sosiaaliselle bretonille ole rodunomaista käytöstä. Allekirjoittanut touhusi molempina päivinä kehissä ja tässä on kaikista jalostuskatselmukseen osallistuneista bretoneista jonkinlainen otos osoitukseksi osallistumisesta.

-Sanna Rauhamäki-
https://www.flickr.com/photos/182012114@N06/sets/72177720302568132/