Käyttö- ja muotovaliot, bretonimestarit

 

Kuvagallerioihin on koottu suomalaiset bretonit, jotka ovat saavuttaneet Suomen käyttö- tai muotovalion arvon tai tulleet valituksi Bretonimestariksi:

Suomen Käyttövalio

Saavuttaakseen Suomen käyttövalion (FI KVA) arvon tulee koiralla olla KAER kokeista 3 x VOI1, joista vähintään yksi metsäkanalinnuilla ja vähintään yksi peltokanalinnuilla. Ennen käyttövalioksi tulemistaan koiralla on oltava kaksi vähintään AVO 2-tasoista palkintoa, joiden saavuttamiseksi riistaa on kaadettu tai pudotettu (koetuloksessa koodi P). Lisäksi näyttelyistä täytyy olla vähintään arvosana H (=Hyvä) yli 15kk ikäisenä. Näyttelytulos voi olla myös jostain muusta Pohjoismaasta.

Suomen Muotovalio

Saavuttaakseen Suomen muotovalion (FI MVA) arvon tulee koiralla olla näyttelyistä 3 x SERT kolmelta eri palkintotuomarilta, joista vähintään yksi yli 24kk ikäisenä. Lisäksi KAER-kokeista 2 x AVO2 tai 1 x AVO1. Suomalaisen omistamalta tai hallitsemalta koiralta hyväksytään FI MVA-arvoon vaadittaviksi koetuloksiksi myös muissa Pohjoismaissa rodunomaisista kokeista saavutetut koetulokset (SKL valtuuston päätös 24.11.2007).

Bretonimestaruus-kilpailu

Bretonimestaruus on Suomen Bretonikerho ry:n järjestämä epävirallinen bretonien mestaruuskilpailu. Ensimmäisen kerran mestari valittiin vuonna 2002 jäsentenvälisessä kisassa, mukaillen soveltuvin osin KAER-sääntöjä. Vuodesta 2009 lähtien mestaruus on ratkottu KAER-kokeen yhteydessä Bretonimestaruus-kilpailun sääntöjä noudattaen. Bretonimestarina palkintaan kokeessa korkeimmalla pistemäärällä hyväksytyn palkintosijan saavuttanut koira, tasapisteiden sattuessa voittaa nuorempi koira.

Jos tiedoissa on virheitä, koirastasi puuttuu kuva tai haluat kuvan vaihdettavan, ota yhteyttä nettisivujen ylläpitäjään. Kuvia voi laittaa kaksi per koira: toinen mielellään sivukuva eli ns. rakennekuva ja toinen haluamasi muu kuva esim. metsästysaiheesta. Kuvat saisivat mielellään olla vaakakuvia.

 

 

 

0 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *