Suomen Bretonikerho ry

– Club de l’Epagneul Breton Finland (SBK-CEB Finland)

Suomen Bretonikerho ry – Club de l’Epagneul Breton Finland (SBK-CEB Finland) on vuonna 1995 perustettu valtakunnallinen yhdistys. Bretonikerhon tavoitteena on vaalia rodun käyttöominaisuuksia seisovana lintukoirana sekä edistää rodunomaisten ja terveiden bretonien kasvatusta, metsästyskäyttöä ja koulutusta. Toiminnalla pyritään kokoamaan bretoniharrastajia yhteen ja lisäämään rodun tunnettavuutta Suomessa. Yhdistyksen jäsenmäärä on pysynyt tasaisena ollen 100 jäsenen tienoilla.

Bretonien pentuvälitys ja jalostusneuvonta tapahtuu yhteistyössä rotujärjestön Saksanseisojakerhon kanssa, jonka toimihenkilöitä jalostusneuvoja ja pentuvälittäjä ovat.

Kuvagalleria

Bretonimestarit Bretonimestarit Käyttövaliot Käyttövaliot Muotovaliot Muotovaliot Jäsenten lähettämät kuvat Jäsenten lähettämät kuvat Bretonimestaruus 2014 Bretonimestaruus 2014 Muut kuvat Muut kuvat

Tarkoituksensa toteuttamiseksi Bretonikerho järjestää vuosittain:

 • Sääntömääräisen vuosikokouksen, jossa mm. valitaan yhdistyksen puheenjohtaja ja hallitus ja päätetään seuraavan vuoden toimintasuunnitelmasta. Kokous järjestetään keväällä, viime vuosina se on pidetty Saksanseisojakerhon vuosikokousviikonlopun yhteydessä.
 • Bretonimestaruuskisan, joka käydään virallisena KAER-kokeena. Kokeessa parhaan pistemäärän saavuttanut bretoni palkitaan Bretonimestarina. Koepaikkaa pyritään kierrättämään eri puolilla Suomea.
 • Bretonipäiviä, joissa paneudutaan bretoniharrastajia kiinnostaviin teemoihin. Yleensä keskustelun ja harjoitusten aiheena ovat metsästyskäyttöä tukevat tiedot ja taidot, mutta myös jalostus- ja terveysasiat.
 • Lisäksi jäsenille lähetetään jäsentiedotteita tarpeen mukaan muutaman kerran vuodessa.

Lisäksi jäsenistö on aktiivisesti mukana rotujärjestön Saksanseisojakerho ry:n tapahtumissa. Saksanseisojakerhon vuosittaisia tapahtumia ovat mm.

 • Riistakoira. Koe VOI1-tuloksen saavuttaneille koirille, mannermaisten kanakoirien mestaruuskilpailu.
 • Junkkari. Junkkari on Lapualla järjestettävä alle 2-vuotiaiden mannermaisten kanakoirien katselmus, jossa toisena päivänä on ulkomuotokatselmus ja toisena päivänä maastokoe. Maanantaina finaaliin päässeet koirat kisaavat Junkkarin voitosta. Osallistujille tapahtuma on hyvä tilaisuus tutustua koetoimintaan ja nähdä muita samanikäisiä rodun edustajia. Myös bretonia harkitsevalle Junkkari on mainio tilaisuus nähdä kerralla paljon bretoneita ja käydä seuraamassa koetta.
 • Sääntömääräinen vuosikokous ja roturyhmät. Roturyhmissä jokaisen rodun harrastajat kokoontuvat keskustelemaan rotuunsa liittyvistä asioista mm. jalostukseen liittyen.
 • Päänäyttely. Päänäyttelyn yhteydessä järjestetään SSK:n tottelevaisuus- ja ampumamestaruus.

Jäseneksi Bretonikerhoon?

Bretonikerhon jäseneksi voi liittyä jokainen rodusta kiinnostunut. Jäsenmaksu on 20 euroa/henkilö/vuosi. Jäseneksi liittyminen tapahtuu seuraavasti:

 • Ilmoita halukkuutesi liittyä jäseneksi jäsensihteerillemme Riitta Vaismaalle riitta.hurri@gmail.com, puh. 040 764 9774. Toimita hänelle samalla yhteystietosi; nimi, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite johon haluat jäsentiedotteet lähetettävän.
 • Hallitus päättää jäsenyydestä (Säännöt 4§)
 • Saat tämän jälkeen maksutiedot jäsenmaksulle

Vuosittain Bretonikerho järjestää rodun harrastajille rotutapaamisia ja koulutusta bretonipäivien muodossa. Kerhon jäsenet voivat myös kilpailla Bretonimestarin tittelistä, joka ratkotaan syksyisin KAER-kokeessa. Ajankohtaisia asioita sisältävän jäsentiedotteen lähetämme 1-2 kertaa vuodessa. Lisäksi jäsenet voivat halutessaan ilmoittaa tietonsa kerhon nettisivujen Kasvattajat-osioon ja kerho maksaa jäsenten koirien ensimmäisen AVO-luokan koekäynnin.

HUOM! Vanhat jäsenet, muistakaa ilmoittaa yhteystietojenne muutoksista Riitalle. Erityisesti toimimattomia sähköpostiosoitteita on jäsenrekisterissä runsaasti, tämän vuoksi tiedotteet saattavat jäädä tulematta perille! Myös yhdistyksestä eroamisesta on asiallista ilmoittaa jäsensihteerille, jottemme karhua turhaan jäsenmaksuja.

Suomen bretonikerhon hallitus ja muut toimihenkilöt

Yhteydenottojen toivotaan tapahtuvan puhelimitse tai sähköpostilla, ei tekstiviestillä.

Puheenjohtaja

Kari Kallio
040 0458298
kari.kallio3@saunalahti.fi

Varapuheenjohtaja

Ari Hietapelto, Sodankylä
0400 476573
aripekka.hietapelto@gmail.com

Hallituksen jäsen
Lotta Kauppinen, Turenki
0505544967
lottainkerikauppinen@gmail.com

Hallituksen jäsen

Soile Hanhinen, Helsinki
0445304786
soile.hanhinen@netti.fi

Hallituksen jäsen
Teuvo Blomberg, Kiuruvesi
050 598 7932
teuvo.blomberg@hotmail.com

Hallituksen jäsen
Lassi Huttunen, Kiuruvesi
0400 548199
lassi_huttunen@hotmail.com

Rahastonhoitaja
Raili Hietapelto, Sodankylä
040 5913977
pokkamattanenr@gmail.com

Jäsensihteeri

Riitta Vaismaa

040 7649774

riitta.hurri@gmail.com

Jäsentietojen muutokset, eroamiset ym. jäsenyyteen liittyvät asiat Riitalle!

Kasvattajatoimikunta

Bretonishoppi / tarvikemyyjä
Päivi Reiman, Kerava
040 537 1213
paivi.reiman@sci.fi

Nettisivujen ylläpitäjä
Sami Alitalo
0400 682174
salitalo@gmail.com
Toimita nettisivuille tarkoitettu materiaali ylläpitäjälle.

Ajankohtaista

Uutiset, tapahtumat, tiedotteet

Kesäpäivät 2024

Ensi vuonna kesäpäivät järjestetään Kärkölässä 26. – 28.7. Merkatkaapa kalentereihinne, ettei kesän paras viikonloppu mene ohi. Lisää tietoja tapahtumasta sitä mukaa kun asiat tarkentuvat.

Bretonimestaruus 2023

Tämän vuoden bretonimestaruudet ratkottiin Sodankylässä 16.9. Kisaan starttasi ennätykselliset 19 koirakkoa. Vaiherikkaan päivän päätteeksi Anonyymi nappasi huikeasti molempien sarjojen kiertopalkinnot. Anonyymi Rytmihäiriö ”Hertta”, otti bretonimestaruus voiton ja Anonyymi Uhmaa Kuolemaa ”Lumi” voitti nuorten mestaruuden.

Kuvia kalenteriin 2024

Kesäisiä kuvia on tullut mukavasti kalenteria varten, mutta talvi, kevät ja syksy kuvia kaivattaisiin vielä kovasti. Kuvien lähettämiselle takarajana elokuun viimeinen päivä ja kuvat voi laittaa Karille kari.kallio3@saunalahti.fi.

Bretonikerhon kesäpäivät 2023

Bretonikerhon kesäpäivät vietettiin 21.-23.7.2023 Portin Pirtin huikeissa maisemissa Sodankylässä. Viikon varrella nähtyihin sääennusteisiin nähden sää suosi tapahtumaa. Vaikka keli oli välillä koleaa ei sade haitannut ohjelmassa olleita harjoituksia. Päivät alkoivat perjantaina koirahieroja ja eläinrefleksologi Heli Lue lisää…

Kuvia vuoden 2024 kalenteriin kaivataan!

Nyt kesän kynnyksellä on hyvä pitää kuvauskalusto matkassa ja ottaa kesäkuukausiin sopivia kuvia bretoneista kesäaskareissaan ja lähettää ne ehdolle tulevaan bretonikalenteriin. Kuvia talvi- ja syksyaktiviteeteista otetaan myös vastaan. Kalenteri kuvat voi lähettää suoraan Karille kari.kallio3@saunalahti.fi.

Sivuston ylläpito

Sivustoa pyritään päivittämään sitä mukaan kun materiaalia tulee. Lähetä kaikki materiaali kerhon sivujen ylläpitäjälle.

Muissa asioissa ota yhteyttä yhdistyksen hallitukseen.