Suomen Bretonikerho ry

– Club de l’Epagneul Breton Finland (SBK-CEB Finland)

Suomen Bretonikerho ry – Club de l’Epagneul Breton Finland (SBK-CEB Finland) on vuonna 1995 perustettu valtakunnallinen yhdistys. Bretonikerhon tavoitteena on vaalia rodun käyttöominaisuuksia seisovana lintukoirana sekä edistää rodunomaisten ja terveiden bretonien kasvatusta, metsästyskäyttöä ja koulutusta. Toiminnalla pyritään kokoamaan bretoniharrastajia yhteen ja lisäämään rodun tunnettavuutta Suomessa. Yhdistyksen jäsenmäärä on pysynyt tasaisena ollen 100 jäsenen tienoilla.

Bretonien pentuvälitys ja jalostusneuvonta tapahtuu yhteistyössä rotujärjestön Saksanseisojakerhon kanssa, jonka toimihenkilöitä jalostusneuvoja ja pentuvälittäjä ovat.

Kuvagalleria

Bretonimestarit Bretonimestarit Käyttövaliot Käyttövaliot Muotovaliot Muotovaliot Jäsenten lähettämät kuvat Jäsenten lähettämät kuvat Bretonimestaruus 2014 Bretonimestaruus 2014 Muut kuvat Muut kuvat

Tarkoituksensa toteuttamiseksi Bretonikerho järjestää vuosittain:

  • Sääntömääräisen vuosikokouksen, jossa mm. valitaan yhdistyksen puheenjohtaja ja hallitus ja päätetään seuraavan vuoden toimintasuunnitelmasta. Kokous järjestetään keväällä, viime vuosina se on pidetty Saksanseisojakerhon vuosikokousviikonlopun yhteydessä.
  • Bretonimestaruuskisan, joka käydään virallisena KAER-kokeena. Kokeessa parhaan pistemäärän saavuttanut bretoni palkitaan Bretonimestarina. Koepaikkaa pyritään kierrättämään eri puolilla Suomea.
  • Bretonipäiviä, joissa paneudutaan bretoniharrastajia kiinnostaviin teemoihin. Yleensä keskustelun ja harjoitusten aiheena ovat metsästyskäyttöä tukevat tiedot ja taidot, mutta myös jalostus- ja terveysasiat.
  • Lisäksi jäsenille lähetetään jäsentiedotteita tarpeen mukaan muutaman kerran vuodessa.

Lisäksi jäsenistö on aktiivisesti mukana rotujärjestön Saksanseisojakerho ry:n tapahtumissa. Saksanseisojakerhon vuosittaisia tapahtumia ovat mm.

  • Riistakoira. Koe VOI1-tuloksen saavuttaneille koirille, mannermaisten kanakoirien mestaruuskilpailu.
  • Junkkari. Junkkari on Lapualla järjestettävä alle 2-vuotiaiden mannermaisten kanakoirien katselmus, jossa toisena päivänä on ulkomuotokatselmus ja toisena päivänä maastokoe. Maanantaina finaaliin päässeet koirat kisaavat Junkkarin voitosta. Osallistujille tapahtuma on hyvä tilaisuus tutustua koetoimintaan ja nähdä muita samanikäisiä rodun edustajia. Myös bretonia harkitsevalle Junkkari on mainio tilaisuus nähdä kerralla paljon bretoneita ja käydä seuraamassa koetta.
  • Sääntömääräinen vuosikokous ja roturyhmät. Roturyhmissä jokaisen rodun harrastajat kokoontuvat keskustelemaan rotuunsa liittyvistä asioista mm. jalostukseen liittyen.
  • Päänäyttely. Päänäyttelyn yhteydessä järjestetään SSK:n tottelevaisuus- ja ampumamestaruus.

Jäseneksi Bretonikerhoon?

Bretonikerhon jäseneksi voi liittyä jokainen rodusta kiinnostunut. Jäsenmaksu on 15 euroa/henkilö/vuosi. Jäseneksi liittyminen tapahtuu seuraavasti:

  • Maksa jäsenmaksu 15 euroa/hlö Suomen Bretonikerhon tilille FI10 5750 0120 0538 56, merkitse viitenumeroksi 1000 00625.
  • Maksusuorituksen tehtyäsi ilmoita halukkuutesi liittyä jäseneksi jäsensihteerillemme Riitta Vaismaalle riitta.hurri@gmail.com, puh. 040 764 9774. Toimita hänelle samalla yhteystietosi; nimi, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite johon haluat jäsentiedotteet lähetettävän.

Vuosittain Bretonikerho järjestää rodun harrastajille rotutapaamisia ja koulutusta bretonipäivien muodossa. Kerhon jäsenet voivat myös kilpailla Bretonimestarin tittelistä, joka ratkotaan syksyisin KAER-kokeessa. Ajankohtaisia asioita sisältävän jäsentiedotteen lähetämme 1-2 kertaa vuodessa. Lisäksi jäsenet voivat halutessaan ilmoittaa tietonsa kerhon nettisivujen Kasvattajat-osioon ja kerho maksaa jäsenten koirien ensimmäisen AVO-luokan koekäynnin.

HUOM! Vanhat jäsenet, muistakaa ilmoittaa yhteystietojenne muutoksista Riitalle. Erityisesti toimimattomia sähköpostiosoitteita on jäsenrekisterissä runsaasti, tämän vuoksi tiedotteet saattavat jäädä tulematta perille! Myös yhdistyksestä eroamisesta on asiallista ilmoittaa jäsensihteerille, jottemme karhua turhaan jäsenmaksuja.

Suomen bretonikerhon hallitus ja muut toimihenkilöt

Yhteydenottojen toivotaan tapahtuvan puhelimitse tai sähköpostilla, ei tekstiviestillä.

Puheenjohtaja

Kari Kallio
040 0458298
kari.kallio3@saunalahti.fi

Varapuheenjohtaja

Ari Hietapelto, Sodankylä
0400 476573
aripekka.hietapelto@gmail.com

Hallituksen jäsen
Lotta Kauppinen, Turenki
0505544967
siipisuonkennel@gmail.com

Hallituksen jäsen

Soile Hanhinen, Helsinki
0445304786
soile.hanhinen@netti.fi

Hallituksen jäsen
Teuvo Blomberg, Kiuruvesi
050 598 7932
teuvo.blomberg@pp1.inet.fi

Hallituksen jäsen
Lassi Huttunen, Kiuruvesi
0400 548199
lassi_huttunen@hotmail.com

Rahastonhoitaja
Raili Hietapelto, Sodankylä
040 5913977
pokkamattanenr@gmail.com

Jäsensihteeri

Riitta Vaismaa 040 7649774

riitta.hurri@gmail.com

Jäsentietojen muutokset, eroamiset ym. jäsenyyteen liittyvät asiat Riitalle!

Kasvattajatoimikunta

Bretonishoppi / tarvikemyyjä
Päivi Reiman, Kerava
040 537 1213
paivi.reiman@sci.fi

Nettisivujen ylläpitäjä
Sami Alitalo
0400 682174
salitalo@gmail.com
Toimita nettisivuille tarkoitettu materiaali ylläpitäjälle.

Ajankohtaista

Uutiset, tapahtumat, tiedotteet

Kuvia vuoden 2024 kalenteriin kaivataan!

Nyt kesän kynnyksellä on hyvä pitää kuvauskalusto matkassa ja ottaa kesäkuukausiin sopivia kuvia bretoneista kesäaskareissaan ja lähettää ne ehdolle tulevaan bretonikalenteriin. Kuvia talvi- ja syksyaktiviteeteista otetaan myös vastaan. Kalenteri kuvat voi lähettää suoraan Karille kari.kallio3@saunalahti.fi.

Vuosikokous 14.4.2023

Bretonikerhon vuosikokous pidetään Hämeenlinnassa perjantaina 14.04.2023 klo 18:00 alkaen. Kokouspaikkana toimii Scandic Aulanko os. Aulangontie 93, 13220 Hämeenlinna. Kannattaa osallistua, nyt on mahdollista päästä vaikuttamaan asioihin, sillä kaksi hallituspaikkaa on avoinna sekä esityslistalla on sääntömuutos Lue lisää…

Bretonikalentereita 2023

Päivitys : Loppuun myyty Hei nyt niitä saa ihan uunituoreita kalentereita koossa A3. Kalenterissa on kerholaisten lähettämiä kuvia bretoneista :). Tilaukset sähköpostilla tarvikemyyjälle paivi.reiman@sci.fi. Tämä ihanuus maksaa vain 17 e + postikulut.

Sivuston ylläpito

Sivustoa pyritään päivittämään sitä mukaan kun materiaalia tulee. Lähetä kaikki materiaali kerhon sivujen ylläpitäjälle.

Muissa asioissa ota yhteyttä yhdistyksen hallitukseen.