Suomen Bretonikerho ry – Club de l’Epagneul Breton Finland

Suomen Bretonikerho ry – Club de l’Epagneul Breton Finland (SBK-CEB Finland) on vuonna 1995 perustettu valtakunnallinen yhdistys. Bretonikerhon tavoitteena on vaalia rodun hienoja käyttöominaisuuksia seisovana lintukoirana sekä edistää rodunomaisten ja terveiden bretonien kasvatusta, metsästyskäyttöä ja koulutusta. Toiminnalla pyritään myös kokoamaan bretoniharrastajia yhteen ja lisäämään bretoni-rodun tunnettavuutta Suomessa. Rotu onkin jatkuvasti lisännyt suosiotaan suomalaisten metsästäjien joukossa riistaintoisena ja sinnikkäänä metsästyskumppanina.

Jäsenmäärä on pysynyt tasaisena ollen 100 jäsenen tienoilla. Jäsenmaksu on pyritty pitämään alhaisena ja se onkin säilytetty pitkään samana 10e/hlö/vuosi.

Tarkoituksensa toteuttamiseksi Bretonikerho järjestää rodun harrastajille vuosittain bretonipäiviä, joissa paneudutaan bretoniharrastajia kiinnostaviin aiheisiin. Yleensä keskustelun ja harjoitusten aiheena ovat metsästyskäyttöä tukevat tiedot ja taidot. Nämä viikonlopun mittaiset tapaamiset ovatkin keränneet vuosi toisensa jälkeen kiitettävästi osallistujia. Keväisin, yleensä bretonipäivien yhteydessä, jäsenet kokoontuvat vuosikokoukseen, jossa mm. äänestetään kerhon puheenjohtajasta ja hallituksen muista jäsenistä sekä käydään läpi virallinen toimintakertomus- ja suunnitelma. Bretonipäivien lisäksi jäsenille lähetetään jäsenkirjeitä tarpeen mukaan muutaman kerran vuodessa. Kirjeet sisältävät mm. ajankohtaisia tiedotteita, uutisia, tuloksia ja kertomuksia tapahtumista.

Bretonien pentuvälitys ja jalostusneuvonta tapahtuu yhteistyössä rotujärjestön Saksanseisojakerhon kanssa, jonka toimihenkilöitä jalostusneuvoja ja pentuvälittäjä ovat.